Aeroklubbens flygplansflotta

I vår flotta finns fem flygplan. Tre är av tillverkaren Piper, en av tillverkaren Cessna och en från Pipistrel.
Piperflygplanen är lågvingade och Cessnan och Pipistrellen är högvingade.

Samtliga flygplan är stationerade i en hangar bara några meter från klubbhuset. Flygplanen är fyrsitsiga, förutom Pipistrellen, och används både till skolflygningar och till vanligt klubbflyg.

Pipistrel

SE-MKJ
SE-MKJPipistrel Virus SW 121
Det nyaste tillskottet i flottan, inköpt ny från fabrik 2019. Flygplanet är modernt och med glaspanel, autopilot och fallskärm. Motorn är en bränslesnål Rotax på 100 hästar som driver en ställbar propeller.

Cessna

SE-LVB
SE-LVBCessna 172 SP
Det näst nyaste flygplanet i klubben – 2002 års modell. Flygplanet är mycket bekvämt med läderklädsel. IFR-utrustat med autopilot och en gps med moving map. Motorn är en 180 hästkrafters insprutningsmotor.

Piper

SE-LMZ
SE-LMZPiper PA-28-Archer III
Tillverkat 1999 med all tänkbar utrustning. Självklart fullt IFR-utrustad, autopilot och med läderklädsel. Flygplanet har en motor på 180 hästkrafter och det har bara gått i 2.400 timmar.