SAR klubbkväll

Search and Rescue kommer och hälsar på oss och berättar lite om vilka de är och hur de jobbar. Är helikoptern inne så skall vi få klämma och känna lite på den :)

Sjöfartsverket har ansvar för att det finns räddningshelikoptrar för statlig sjö- och flygräddning. Helikoptrar och dess besättningar utgår från våra baser i Umeå, Norrtälje, Kristianstad, Visby och Göteborg.

Helikopterbesättningar består av fyra personer; två piloter, vinschoperatör och ytbärgare. I samband med ett normaluppdrag ska besättningen senast 15 minuter efter larm vara ombytt och klar för tjänstgöring och helikoptern ska vara utdragen ur hangaren och klar att lyfta. Tiden från att larmet kommer in till att helikoptern kan lyfta påverkas av vilket planeringsbehov som finns kopplat till insatsen. Väder, avstånd och typ av räddningsinsats är exempel på faktorer som påverkar planeringen.

Datum - Tid
2019-08-22 kl. 18:30 - 21:00

Klubbstugan

Bokning

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Bokade Medlemmar:

• Louise Sigstedt Gerle