Flygmet.dk utvidgas

Flygmet.se utvidgas till fler länder än SE och DK och byter namn namn till Northavimet.com.

Den meteorologiska självbriefingportalen Flygmet kommer den 23 februari att ersättas av en ny portal kallad Northavimet. Northavimet har utvecklats inom ramen för NAMCon (Northern Europe Aviation Meteorologi Consortium) och är en gemensam portal med meteorologisk information till civil luftfart i sju länder; Estland, Lettland, Finland, Island, Norge, Sverige och Danmark.

Northavimet innehåller i huvudsak samma information som den nuvarande Flygmet, men baserat på modernare teknik och med bättre grafiska möjligheter. Som ett exempel finns det nu möjlighet att visualisera information om SIGMET och TAF, vilket har varit ett önskemål från många användare.
I Northavimet är det också möjligt att utforma en personlig startsida (Dashboard) så att du snabbt kan visa den information som du oftast använder. Som användare uppmanas du nu att testa det nya systemet. Den finns i en betaversion under namnet beta.flygmet.dk.
Användarnamn och lösenord är samma som för nuvarande Flygmet.

Reglerna för vem som kan få tillgång till systemet är i stort sett oförändrade, men det finns nu ytterligare fem länder som ingår. Vissa tjänster är tillgängliga även utan inloggning. Detta gäller SIGMET och Low Level Forecast (LLF). Detta garanterar att du kan få tillgång till den viktigaste informationen om vädret, även om du har glömt ditt lösenord.

Länk: https://www.northavimet.com